2016 Yılı Kooperatif Genel Kurul Tutanağı

29.06.2020 17:46

GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

 

           T.H.S.S. FETHİYE ALTINPETEK SİTESİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ’nin 2015 hesap yılı Olağan genel kurul toplantısı yapılmak üzere 25/12/2016 tarihinde saat:14:00’de Patlangıç Mah. Altınpetek Sitesi 381 Sokak No:7/F FETHİYE adresinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi Mustafa KALYONCU gözetiminde toplanıldı ve toplantının saat 14:30’da başlatılmasına çağrıyı yapan organca (yönetim kurulu) karar verildi. 

            Genel kurul toplantısına başlamadan önce yapılan incelemelerde;  

1.       a) Genel kurul toplantısı ile ilgili olarak gündemi içeren davet mektuplarının; 24/11/2016 tarihinde 92 ortağa Fethiye PTT şubesinden taahhütlü olarak gönderildiği, 

2.       b) Yönetim kurulunca, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’nun 26. ncı maddesindeki niteliklere ve Ortaklar Kayıt Defterindeki kayıtlara uygunluğu onaylanarak hazırlanan ve ortakların imzasına sunulan Ortaklar Listesinde kayıtlı, 92 (Doksaniki) ortaktan, 21 (Yirmibir) ortağın asaleten ve 3 (Üç) ortağın vekaleten katılım ile toplam 24 (Yirmidört) ortağın toplantıda hazır bulunduğu, böylece toplantının açılması için gerekli çoğunluğun mevcut olduğu anlaşılmıştır. 

            Toplantıya katılan Bakanlık Temsilcisince/Temsilcilerince genel kurula hitaben bilgi verildi. 

            Toplantı saat:14:30’da Kooperatif Başkanı Recep SERTOK tarafından açıldı. 

Kullanılan vekaletnameler ana sözleşmeye uygun hazırlanmış olup, haziran listesi yönetim kurulu nezaretinde imzalattırıldığından kimlik kontrolü yapılmamıştır. 

GÜNDEM MADDELERİ 

1-      Açılış ve Yoklama yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

2-      Divan heyetinin seçimine geçildi. Yapılan sözlü teklif ile Divan Başkanlığına Memet ILGAR  katip üyeliği de, Ahmet YILDIZ aday gösterildiler. Yapılan açık oylama sonucunda oy birliği ile seçildiler. Divan başkanı tarafından gündem okundu. Gündeme madde ilavesi olup olmadığı divan başkanı tarafından genel kurula soruldu. Ortaklar tarafından gündeme ilişkin herhangi bir itiraz olmadı ve gündem oybirliğiyle kabul edildi. Divan heyetine genel kurul evraklarını imzalama yetkisi oybirliği ile verildi. Söz alan Bakanlık Temsilcisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kooperatif yöneticileri ve ortakları için oluşturulan E-Kooperatif Uygulaması hakkındaki konuşma metnini genel kurula okudu ve konunun önemi hakkında genel kurula bilgi verdi.

3-      Yönetim, Tasfiye Kurulu Faaliyet Raporu; Yönetim kurulu başkanı Recep SERTOK tarafından okundu. Denetim Kurulu Faaliyet Raporu; Denetim kurulu üyesi Ümmü Gülsüm ÇELİK tarafından okundu. 2015 hesap yılına ait Bilanço ve Gelir Gider Tabloları yönetim kurulu başkanı, Recep SERTOK tarafından okundu. Okunan raporlar ile Bilanço ve Gelir Gider Tabloları görüşmeye açıldı. Söz alan bir kısım ortak devam eden davaların aşamaları ile borçlu ortaklara ait ortaklardan alacaklar hakkında detaylı açıklama yapılmasını istedi. Söz alan yönetim kurulu başkanı Recep SERTOK Yönetim ve Denetim kurulu raporlarının Hukuki Faaliyetler başlığı altında açıklanan davalarla ilgili ve ortaklardan alacaklar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Kooperatifin kapanabilmesi için alacakların tahsil edilmesi ve bu davaların sonuçlanmasının beklenmesi gerektiğini ya da bu davalardan feragat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu davaların sonuçlanmasını beklemenin 4, 5 yıl sürebileceğini, eğer genel kurul evet der ise bu davalardan vazgeçilmesi konusunun genel kurulun onayına sunmak istediklerini söyledi. Bu doğrultuda, kısmi kabul kısmi red şeklinde sonuçlanan; Ankara 4.Asliye Ticaret mahkemesinin 2011/262 ve  Fethiye 3. Asliye hukuk mahkemesinin 2014/171  dava  dosyalarıyla ilgili karşılıklı olarak. asıl alacak, faiz, vekalet ücreti, yargılama gideri talep edilmemek suretiyle davalardan karşılıklı olarak feragat edilmesi ve karşı taraf avukatlarıyla bu hususların görüşülmesi ve mutabık kalınması halinde anılan koşullarda davalardan feragat edilmesi konusunda yönetim kuruluna ve dolaysıyla Kooperatif Avukatı Hüseyin Özgür Gülseven’e yetki verilmesi hususu oylamaya sunuldu. Yapılan açık oylama sonucunda bu konularda yönetim kuruluna oybirliği ile yetki verildi.

4-      Yönetim (Tasfiye) ve Denetim Kurullarının ibrasına geçildi. Yapılan ayrı ayrı açık oylamalarda Yönetim kurulu 23 kabul oyuna karşılık sorumluluklarını yerine getirmedikleri sebebiyle İbrahim ERBAŞ1’ın 1 red oyuyla oyçokluğuyla, Denetim Kurulu oybirliği ile ibra edildi. Bilanço ve Gelir Gider Tablolarının kabulü/reddi oylamaya sunuldu. Yapılan açık oylama sonucunda, Bilanço ve Gelir Gider Tabloları oybirliği ile kabul edildi.

5-      Parasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen borçlu üyelerin durumu ile üye aidat gecikme zamlarının görüşülüp karar alınmasına geçildi. Söz alan kooperatif başkanı konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık Temsilcisi söz alarak parasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen ortaklara yapılacak yasal uygulamanın ana sözleşmenin 14. maddesinde yer aldığını belirterek ana sözleşmenin 14. maddesini genel kurula okudu. Görüşmeler sonunda, üye aidatlarının ilgili ayın biri ile son günü mesai bitimine kadar ödenmesine, aidat ve ek ödemelerini yerine getirmeyen ortaklara ana sözleşmenin 14. maddesinin uygulanmasına, ayrıca icra takibi yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesine ve geç ödeyenlere her ay aylık % 5 gecikme zammı uygulanmasına oy birliği ile karar verildi. 

6-      2016 yılı tahmini bütçesinin görüşülmesine geçildi. Tahmini bütçe Yönetim Kurulu Başkanı Recep SERTOK tarafından okundu. Maddeler halinde görüşmeye açıldı. Görüşmeler sonucunda; Ortaklardan aidat olarak Ocak 2017 ayı sonuna kadar ödenmek ve bir defaya mahsus olma üzere 150,00 TL (Yüzelli Türk Lirası) alınmasına oybirliği ile karar verildi. Yönetim kurulu başkanına aylık net 500,00 TL (Beşyüz Türk Lirası) yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı aylık net 250.00’şer TL (İkiyüzelli Türk Lirası), Denetim Kurulu üyelerine ayrı ayrı bir defaya mahsus yıllık net 225.00’er TL (İkiyüzyirmibeş Türk Lirası) aidat kadar ücret ödenmesine oy birliğiyle karar verildi. 2016 yılı tahmini bütçesi, tamamı okunup görüşüldükten sonra alınan kararlar ile birlikte, fasıllar arası aktarma yetkisi yönetim kuruluna verilerek oy birliği ile kabul edildi.

7-      Yönetim, Denetim ve Tasfiye kurulu ücretlerinin belirlenmesine geçildi. Bu maddeyle ilgili kararlar ilişkili olması nedeniyle 6. madde içinde görüşülüp karara bağlandığından tekrar görüşülmemesine oybirliği ile karar verildi.

8-      Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Yönetim ve Denetim kurulunun görev süreleri dolmadığından yetkileri devam ettiğinden seçimlerin yapılmamasına oybirliği ile karar verildi.

9-      Dilek ve Temennilerde söz alan olmadı. Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından, alınan kararlara bir itiraz olup olmadığı divan başkanı tarafından genel kurula soruldu. Herhangi bir itiraz olmadığından toplantı divan başkanı tarafından 17:00 da kapatıldı. 25.12.2016 FETHİYE 

               Değerli üyemiz;

        Fesih işleminin gerçekleşe bilmesi için genel kurulca alınan karar doğrultusunda 31/01/2017 kadar 150.00TL  ve aşağıda belirtile bakiyelerinizi de yatırılması gerekmektedir. Siz değerli üyelerin zor durumda kalmaması için ödemelerin zamanında yapılmasın rica ederiz.

        Aksi halde hukuki işlem başlatılacaktır. 

         Recep SERTOK                Vehpi ÇELİK               Ekber Müslüm  UĞUR                           

TASFİYE KURULU BAŞKANI      TASFİYE KURULU BAŞKAN YARDIMCISI  TASFİYE KURULU MUHASİP

 

 

Sosyal Medya